slight whining noise upon acceleration

mark lang

Active Member
Jun 9, 2010
50
1
16
Hi Guys, posted this thread on the other forum , just wondered if anyone else had experienced the whining noise , only audible without radio on , between 20-35mph :think:
 

Chas

Well-Known Member
Supporter
I am in england
Mar 15, 2010
17,255
4,903
113
Merton Park London
Garage
I used to get that, but I cured it by letting the wife sit in the front seat :lol: seriously though, is it coming from underneath? if might be the gear/transfer box, mine did do that but I haven't noticed it recently, perhaps I'm just getting used to it.
 

MartinNaylor

New Member
May 13, 2010
11
0
6
mark lang said:
Hi Guys, posted this thread on the other forum , just wondered if anyone else had experienced the whining noise , only audible without radio on , between 20-35mph :think:
Check your front wheel bearings, jack one wheel up and grab it 12-6, if it rocks then the chances are the bearing is shot, it could also be that you just need to repack the fronts with grease.
I get through front bearings on mine once a year, but that's due to the water getting in and me leaving it sat on the drive for 2 weeks without using it.
You should repack the front seals/hubs and do the seal kit, every 10-20,000 miles.

Regards

Martin.
 
Don't like the adverts? Remove them by becoming a supporting member.   Click here
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks